Sos tanduri

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Sos tanduri
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
7 min.
Ukupno
7 min.
Porcije
1
"Sos tanduri ide uz svako jelo, zato vam ga toplo preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 160 g, kremasti
  • beli luk - 2 prstohvata, u prahu
  • đumbir - veličine malog oraha, sveži koren
  • karanfilić - 2 komada, ruzice
  • limeta - 1/2, samo sok
  • so - po ukusu
  • biber - 2 prstohvata, fino samleven
  • kumin - 1 prstohvat, fino samleven
  • korijander - 1 supena kašika, suvi listovi
  • cimet - 1 prstohvat
  • muskatni oraščić - 2 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte u posudi kiselo mleko, so i sok od limete. Dodajte sve suve sastojke, karanfilić izmrvite prstima (samo ružicu, bez drške).

Izrendajte sveži koren đumbira na fino rende i dodajte u smesu.

Crveni luk isecite na sitne kockice.

Promešajte lepo mlečni sos i začinite po želji, stavite više začine ako vam se dopada jači ukus.

Indijski sos Tanduri je odlično društvo za meso, ribu ili povrće. Možete koristiti i kao marinadu.

Probjate i ostaćete pod utoskom od bogatstva ukusa i mirisa koji se nalaze u njemu, čineći vaše jelo još čarobnijim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: