Način pripreme
Pripremite pileće meso tako što ga isečete na komade, ako želite skinite kožu ili je ostavite, ali je povucite lagano unazad, tako da se otkrije deo mesa.
Napravite male proreze oštrim nožem na svakom parčetu, da bi marinada mogla da začini dobro.
Napravite marinadu tako što u posudu stavite ceđeno mleko, iscedite sok od limuna i dodajte sitno izrendan đumbir i sitno iseckan beli luk.
Promešajte i dodajte sve začine i ulje. Promešajte lepo da nema grudvica.
Stavite meso u ovu smesu o rukama natrljajte svako parče. Ostavite na 12 sati da se piletina marinuje u frižideru. Najbolje da prirpemite uveće, da bi vam bilo gotovo drugog dana.
Stavite mariniranu piletinu u pleh i pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni 50 minuta, na svaki 10 minuta okrećite.
Pile sa jedinstvenim indijskim začinima, garantujem da je ukus odličan.
Tanduri liči na peć, koju indijci koriste za pečenje hleba i mesa, ja sam pekla u rerni, ali je ipak vredelo.