Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pirinač u Rerni»Tikvice sa pirinčem i mlevenim mesom iz rerne

Tikvice sa pirinčem i mlevenim mesom iz rerne

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Tikvice sa pirinčem i mlevenim mesom iz rerne
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
23/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Dodajemo i ukusan mlečni sos u tikvice sa pirinčem i mlevenom mesom i sreća je potpuna"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • mleveno meso - 300 g
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • mirođija - prstohvat
  • peršun - prstohvat
  • so
  • maslinovo ulje
  • biber - prstohvat
  • za preliv
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • žumanca - 3 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu sitno iseckajte.

U tiganju ugrejte šolicu maslinovog ulja i propžite povrće kratko.

Dodajte mleveno meso pomešano sa malo vode. Pržite dok ne promeni boju.

Dodajte tikvice, iseckane na sitne kockice, oprani pirinač i začinite prstohvatom peršuna, prstohvatom mirođije i prstohvatom bibera.

Posolite i prebacite sastojke u pleh.

Sipajte toplu vodu koliko da pokrije sastojke. Pecite na 190 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom dok pirinač ne bude gotov.

U posudi umutite žumanca sa jednom koficom kiselog mleka i prstohvatom soli.

Prelijte tikvice sa mlevneim mesom i pirinčem i pecite dok ne dobiju zlantu koricu pirinač iz rerne.

Servirajte tikvice sa pirinčem i mlevenim mesom iz rerne sa kašikom kiselog mleka.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: