Rolat od tikvica sa majonezom i šunkom

23/05/2020
"Dok uživamo u slanom rolatu od tikvica se čuje samo buka od pribora - slučajnost? "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano643
  • Pregledi tokom meseca643
  • Pregledi tokom sedmice428
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg (5 komada)
  • jaja - 2 komada, M veličina
  • mirođija - pola veze
  • mladi luk - jedna veza
  • brašno - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • za nadev
  • majonez - 200 g
  • šunka - 200 g, okrugla, slajs
  • kačkavalj - 50 g, za posipanje /po želji/
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj omiljeni slani rolat oljuštite tikvice (možete i da ih ne ljuštite, nego da ih izrendate u posudu).

Dodajte nekoliko prstohvata soli i ostavite na pola sata da puste vodu. Nakon toga dobro ocedite.

U odgovarjauću posudu stavite oceđene tikvice, dodjate jaja, mirođiju, luk, brašno, so i biber.

Sipajte smesu u pravougaoni pleh, obložen papirom za pečenje.

Pecite rolat na 180 stepeni oko 15-20 minuta ili dok ne bude gotovo.

Kora treba da bude meka, ali nemojte da zaogri i nemojte dozvoliti da se stvrdne.

Dok je još topla, stavite koru sa papirom na pokvašenu krpu.

Namažite majonezom i poređajte šunku. Uz pomoć papira i krpe uvijte u čvrst rolat od tikvica.

Po želji pospte kačkavaljem i vratite ponovo u rernu, kao što sam ja uradila. Pecite samo na gornjem grejaču da kačkavalj porumeni.

Ostavite rolat od tikvica sa majonezom i šunkom da stoji u frižideru bar jedan sat.

Izvor: Hrisi Martinova - Kulinarska mreža

Napomena: Recept sa tikvicama je uveku ukusan i voljen, zato bismo vam preporučili i neke druge recepte za tikvice kao što su supa od tikvica, tikvice iz rerne, tikvice na grčki način, musaka od tikivca i ukusne punjene tikvice.

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar