Način pripreme
Za ovaj ukusni rolat od tikvica, kada su tikvice izrendane, posolite ih i ostavite ih na 5 minuta, a nakon toga ih dobro iscedite.
Ostavite da se ocede u posudi, nakon toga dodajte jaja, izrendani kačkavalj, sitno naseckanu mirođiju, pirinčano brašno, prašak za pecivo, kumin, so i crni biber po ukusu.
Dobro izmešajte gotovu smesu.
Koristimo tepsiju rerne, koju pokrivamo papirom za pečenje i blago uljem premazujemo papir.
Sipajte gotovu smesu i ravnomerno je rasporedite svuda.
Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 30-35 minuta.
Kada je kora gotova, ostavite je da se ohladi i nakon toga je okrenite na krpu.
Skinite papir za pečenje, sačekajte još nekoliko minute dok se u potpunosti ne ohladi.
Počnite da pripremate nadev tako što u posudu sipate krem sir i filadelfiju, dodajte u njega beli luk.
Sve veoma dobro izmešajte.
Gotovom smesom ravnomerno svuda namažite koru tako što odozgo poređate šunku i uvijte u stegnuti slani rolat.
Ostavite tako rolat od tikvica sa Filadelfijom uvijen u krpu na otprilike 2 sata u frižideru, nakon toga izvadite, naseckajte i poslužite.