Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Slani rolat»Rolat od tikvica sa Filadelfijom

Rolat od tikvica sa Filadelfijom

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Šegrt
161158
Rolat od tikvica sa Filadelfijom
Fotografije: Maria Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Veoma ukusno i efektno - uvek savršen recept za goste ili za praznik - omiljeni slani rolat sa tikvicama, krem sirom i šunkom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, izrendane, velike
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • crni biber - po ukusu
  • kačkavalj - 200 g, izrendan
  • mirođija - 1/2 vezice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • pirinčano brašno - 3 supene kašike
  • himalajska so - po ukusu
  • Za nadev
  • krem sir - 150 g, Filadelfija
  • krem sir - 150 g
  • šunka - 200 g, u tankim kriškama
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj ukusni rolat od tikvica, kada su tikvice izrendane, posolite ih i ostavite ih na 5 minuta, a nakon toga ih dobro iscedite.

Ostavite da se ocede u posudi, nakon toga dodajte jaja, izrendani kačkavalj, sitno naseckanu mirođiju, pirinčano brašno, prašak za pecivo, kumin, so i crni biber po ukusu.

Dobro izmešajte gotovu smesu.

Koristimo tepsiju rerne, koju pokrivamo papirom za pečenje i blago uljem premazujemo papir.

Sipajte gotovu smesu i ravnomerno je rasporedite svuda.

Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 30-35 minuta.

Kada je kora gotova, ostavite je da se ohladi i nakon toga je okrenite na krpu.

Skinite papir za pečenje, sačekajte još nekoliko minute dok se u potpunosti ne ohladi.

Počnite da pripremate nadev tako što u posudu sipate krem sir i filadelfiju, dodajte u njega beli luk.

Sve veoma dobro izmešajte.

Gotovom smesom ravnomerno svuda namažite koru tako što odozgo poređate šunku i uvijte u stegnuti slani rolat.

Ostavite tako rolat od tikvica sa Filadelfijom uvijen u krpu na otprilike 2 sata u frižideru, nakon toga izvadite, naseckajte i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: