Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Slani Rolat»Rolat od tikvica sa tuštom i ruskim majonezom

Rolat od tikvica sa tuštom i ruskim majonezom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661215k177
Rolat od tikvica sa tuštom i ruskim majonezom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 7
05/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Jednostavno i mnogo ukusno predjelo za sve - rolat od tikvica sa tuštom i ruskim majonezom"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • tikvice - 2 komada
  • jaja - 4 komada
  • peršun - 1/3 vezice
  • tušt - 1 šaka, listovi
  • himalajska so - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1 prstohvat, mleveni, sitno mrvljeni
  • Za nadev
  • sir - mala grudvica (5 cm x 5 cm)
  • majonez - 4 kašike, ruski
  • peršun - 1/5 vezice
  • tušt - 1/2 šake, listovi
  • bosiljak - 1 prstohvat, sušeni, sitno mrvljeni
  • orasi - 1/2 šake
* merne jedinice

Način pripreme

Oljutšimo i narendamo tikvice. U dubokoj posudi promešamo 4 jaja. Iscedimo rukama tikvice, da im ocedimo sok, jer su mnogo vodene.

Dodajemo ih u jaja i začinjavamo sitno isečenim peršunom, celim listovima tušta, himalajskom solju i sušenim bosiljkom.

U sredenje velku posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje i raspoređujemo smesu i pečemo na 200 stepeni 25-30 minuta dok ne dobije lepu zlatastu boju!

Dok se kora peče spremamo nadev. U posudi viljuškom izgnječimo sir.

Promešamo sa ruskim majonezom (bz GMO) i dobija se kremasta smesa, slična krem siru. Namrvimo na krupno sveže orahe i dodajemo u smesu, zajedno sa isečenim peršunom, tuštom i bosiljkom. Sve zajedno promešamo.

Ispečenu koru okrećemo i odlepimo od papira za pečenje. Budući da je ta strana kore neuglednija (sa koje smo odlepili papir) ona će biti sa unutrašnje strane.

Namažemo nadevom, raspoređujući ga ravnomerno po svim krajevima. Uvijamo u rolat i sečemo ga na kriške, debele oko 1 i po cm. Serviramo kao garnirung uz proso!

Čudesnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: