Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Slani Rolat»Rolat od tikvica sa majonezom i šunkom

Rolat od tikvica sa majonezom i šunkom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638712k150
Rolat od tikvica sa majonezom i šunkom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
23/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Dok uživamo u slanom rolatu od tikvica se čuje samo buka od pribora - slučajnost?"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg (5 komada)
  • jaja - 2 komada, M veličina
  • mirođija - pola veze
  • mladi luk - jedna veza
  • brašno - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • za nadev
  • majonez - 200 g
  • šunka - 200 g, okrugla, slajs
  • kačkavalj - 50 g, za posipanje /po želji/
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj omiljeni slani rolat oljuštite tikvice (možete i da ih ne ljuštite, nego da ih izrendate u posudu).

Dodajte nekoliko prstohvata soli i ostavite na pola sata da puste vodu. Nakon toga dobro ocedite.

U odgovarjauću posudu stavite oceđene tikvice, dodjate jaja, mirođiju, luk, brašno, so i biber.

Sipajte smesu u pravougaoni pleh, obložen papirom za pečenje.

Pecite rolat na 180 stepeni oko 15-20 minuta ili dok ne bude gotovo.

Kora treba da bude meka, ali nemojte da zaogri i nemojte dozvoliti da se stvrdne.

Dok je još topla, stavite koru sa papirom na pokvašenu krpu.

Namažite majonezom i poređajte šunku. Uz pomoć papira i krpe uvijte u čvrst rolat od tikvica.

Po želji pospte kačkavaljem i vratite ponovo u rernu, kao što sam ja uradila. Pecite samo na gornjem grejaču da kačkavalj porumeni.

Ostavite rolat od tikvica sa majonezom i šunkom da stoji u frižideru bar jedan sat.

Izvor: Hrisi Martinova - Kulinarska mreža

Napomena: Recept sa tikvicama je uveku ukusan i voljen, zato bismo vam preporučili i neke druge recepte za tikvice kao što su supa od tikvica, tikvice iz rerne, tikvice na grčki način, musaka od tikivca i ukusne punjene tikvice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: