Način pripreme
Za ovaj omiljeni slani rolat oljuštite tikvice (možete i da ih ne ljuštite, nego da ih izrendate u posudu).
Dodajte nekoliko prstohvata soli i ostavite na pola sata da puste vodu. Nakon toga dobro ocedite.
U odgovarjauću posudu stavite oceđene tikvice, dodjate jaja, mirođiju, luk, brašno, so i biber.
Sipajte smesu u pravougaoni pleh, obložen papirom za pečenje.
Pecite rolat na 180 stepeni oko 15-20 minuta ili dok ne bude gotovo.
Kora treba da bude meka, ali nemojte da zaogri i nemojte dozvoliti da se stvrdne.
Dok je još topla, stavite koru sa papirom na pokvašenu krpu.
Namažite majonezom i poređajte šunku. Uz pomoć papira i krpe uvijte u čvrst rolat od tikvica.
Po želji pospte kačkavaljem i vratite ponovo u rernu, kao što sam ja uradila. Pecite samo na gornjem grejaču da kačkavalj porumeni.
Ostavite rolat od tikvica sa majonezom i šunkom da stoji u frižideru bar jedan sat.
Izvor: Hrisi Martinova - Kulinarska mreža
Napomena: Recept sa tikvicama je uveku ukusan i voljen, zato bismo vam preporučili i neke druge recepte za tikvice kao što su supa od tikvica, tikvice iz rerne, tikvice na grčki način, musaka od tikivca i ukusne punjene tikvice.