Pohovani kačkavalj sa pastom Patafri

25/05/2020
"Pogledaj još jedan način za pohovanje kačkavalja - iznenadićemo vas "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 400 g
  • pivo - 200 g, svetlo
  • jaja - 2 komada, cela
  • belanca - 2 komada
  • so - 2 prstohvata
  • beli luk - 1 čen, sitno iseckan
  • senf - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Kačkavalj ostavljamo u zamrzivaču bar 20 minuta da se stegne.

Za to vreme prosevamo brašno u posudi i pomešamo sa prstohvatom belog luka u prahu.

U dve posebne posude odvojimo belanca od žumanaca.

Belanca umutimo na sneg sa prstohvatom soli, a žumanca pomešamo sa belim lukom, senfom i pivom.

Smesu od žumanaca dodajemo u brašno i klasičnu smesu za pohovanje mutimo dok ne dobijemo kašu uz pomoć žice.

U delovima dodajemo i belanca i mutimo spatulom da ne padne obim. Smesa za pohovanje Patafri treba da bude konsistencije testa za patišpanj.

Vadimo kačkavalj iz zamrzivača, isečemo na kockice prečnika 1.5 cm na 1, 5 cm, potapamo u brašno, posle u smesu za pohovanje i pržimo pohovani kačkavalj u ugrejanom ulju.

Napomena: Kačkavalj možette pohovati na mnogo načina, uvek ste dobrodošli da koristite naše recepte za pohovani kačkavalj.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar