bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Bezglutenski mafini sa rogačem

Bezglutenski mafini sa rogačem

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Početnik
20131k8
Bezglutenski mafini sa rogačem
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 4
25/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Bezglutenski kolačići su jedna zdrava avantura za čula"

Potrebni sastojci

  • banana - 1 komad, veliki, dobro uzreo
  • ovsene pahuljice - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1/2 pakovanja
  • brašno od rogača - 2 kašike
  • brašno od spelte - 2 kašike
  • brašno do bundeve - 1 kašika
  • čia - 1 kašika
  • suvo grožđe - 40 g
  • smeđi šećer - 1 - 2 kašike
  • kokosovo ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre natopite pola ovsenih pahuljica u kipućoj vodi (100 ml) pola sata ili dok je ne upiju.

Izgnječite bananu viljuškom. Dodajte ovsene pahuljice - suve i natopljene. Promešajte.

Dodajte prašak za pecivo, rogač, speltu i brašno od bundeve, čiu, suvo grožđe, kokosovo ulje i smeđi šećer.

Promešajte smesu veoma dobro.

Sipajte smesu u silikonski kalup za kolač ili u male individualne kalupe - prema vašim preferencijama.

Pecite korisne mafine i prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov.

Kada se blago ohlade braon mafini izvadite iz kalupa (malih kalupa) i ostavite da se ohlade na rešetki.

Nek vam je slatko uz ove bezglutenske kolačiće sa rogačem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: