Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Pečeni krompir sa paradajzom i lukom

Pečeni krompir sa paradajzom i lukom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087763
Pečeni krompir sa paradajzom i lukom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 4
26/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Jednostavno i veoma ukusno predjelo od krompira sa paradajzom i lukom - obavezno probajte"

Potrebni sastojci

  • krompir - 8 komada
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 2 komada
  • maslac - 40 g
  • ulje - 100 ml
  • origano
  • biber
  • so
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite krompir i na svakom krompiru napravite 4 razreza. Isecite paradajz i luk na tanke polumesece i posipte ih s malo soli.

U svaki razrez na krompirima stavite kriškice paradajza i luka.

Poređajte krompire u tepsiju. Pospite solju, biberom i origanom.

Prelijte ih uljem i na svaki krompir stavite komadić maslaca. Na kraju sipajte malkice vode.

Prekrijte tepsiju folijom i stavite je u zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Precite krompir otprilike 30 minuta, nakon toga sklonite foliju i pecite još 30 minuta tako da porumene.

Servirajte pečeni krompir sa paradajzom i lukom i jedite ih dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: