Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Pečeni tolstolobik sa paradajzom i lukom

Pečeni tolstolobik sa paradajzom i lukom

ZoriZori
Guru
7292375k217
Pečeni tolstolobik sa paradajzom i lukom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
07/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Sočan tolstolobik, koji se priprema za samo 30 minuta - savršeni riblji izazov"

Potrebni sastojci

  • file tolstolobika - 1 kg
  • paradajz - 5 komada
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • limun - 3 komada
  • ulje - 4 supene kašike
  • lovorov list - 3 lista
  • peršun - 1 veza
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isečeni fileti tolstolobika se posipaju solju i biberom i ređaju u namazan pleh.

Luk se iseče na kriške i raspoređuje ravnomerno oko filea, a paradajz se takođe seče na deblje kriške i stavlja preko same ribe.

Sve se posipa solju i izgnječenim čenovima belog luka. Sitno se izmrve listovi lovora i jelo se posipa ravnomerno. Nakraju se preliva uljem i odozgo se poređaju kriške limuna.

Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta.

Riba se može servirati vruća i hladna, ali obavezno posuta sa mnogo peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: