Brze buhtlice sa jajima i sirom

26/05/2020
"Buhtlice, kojima se svi u kući raduju čim ih ugledaju na trpezi "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano218
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 prstohvata
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • sir - 120 g, usitnjeni
  • brašno - 13 supenih kašika, za mešenje
  • ulje - 200 ml, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Gladni ste, ovo je vaš brzi doručak.

U posudi se umute jaja s dva prstohvata soli. Dodaje se šećer, limunov sok, prašak za pecivo u posudu, mešajući on se aktivira i usitni se sir.

Broje se kašike brašna dva puta i viljuškom se meša testo. Radna površina se pospe brašnom i mesi se meko testo.

Ostavlja se na 5-10 minuta, posle se razvija pravougaona kora debljine 0-8 mm.

Seče se na romboide, kvadrate ili čašom. U mali tiganj sa dnom od 15 cm se sipaju otprilike 2 prsta i zagreje se.

Smanjuje se ringla za jedan stepen, sa 6 na 5 i buhtlice se prže dok se ne dobije zlatkasta boja sa obe strane.

Sjajan doručak sa jajima i sirom za svaki dan! Bon apeti!

Brze buhtlice sa jajima i sirom su gotove.

Sjajan recept za buhtlice za predivan početak dana!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar