Način pripreme
Gladni ste, ovo je vaš brzi doručak.
U posudi se umute jaja s dva prstohvata soli. Dodaje se šećer, limunov sok, prašak za pecivo u posudu, mešajući on se aktivira i usitni se sir.
Broje se kašike brašna dva puta i viljuškom se meša testo. Radna površina se pospe brašnom i mesi se meko testo.
Ostavlja se na 5-10 minuta, posle se razvija pravougaona kora debljine 0-8 mm.
Seče se na romboide, kvadrate ili čašom. U mali tiganj sa dnom od 15 cm se sipaju otprilike 2 prsta i zagreje se.
Smanjuje se ringla za jedan stepen, sa 6 na 5 i buhtlice se prže dok se ne dobije zlatkasta boja sa obe strane.
Sjajan doručak sa jajima i sirom za svaki dan! Bon apeti!
Brze buhtlice sa jajima i sirom su gotove.
Sjajan recept za buhtlice za predivan početak dana!