Način pripreme
Priprema mafina: Kravlji maslac umutimo sa šećerom na mekan krem. Dodajemo jaje i jedno belance. Lepo promešamo.
Brašno prosejemo sa praškom za pecivo i solju.
Dodajemo jedan deo u smesu od jaja i mleka. Nakon toga dodajemo sveže mleko i na kraju dodajemo preostalo brašno i rendanu koru od limuna.
Testo podelimo u 12 kalupa za mafine.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Vadimo iz kalupa i ostavljamo da se ohladi.
Priprema krema: Žumance, skrob, šećer i mleko pomešamo. Stavljamo na vatru i skuvamo krem.
Dodajemo kravlji maslac, rendanu koru i sok od limuna. Krem ostavljamo da se ohladi.
Izvadimo unutrašnjost iz hladnih mafina aparatom za čišćenje paprika. Otvor punimo kremom i porkivamo izvađenim poklopcem.
Šećer, med i vodu pomešamo. Kuvamo sirup da dobije konzistenciju meda.
Belance umutimo i u njega dodajemo topao sirup. Glazuru mutimo dok ne dobije gustinu i ne postane sjajan.
Stavljamo u špric sa zvezdastim nastavkom i glazuru stavljamo preko mafina.
Neka vam je slatko! Beli mafini sa kremom od limuna su gotovi.
Recept za mafine je gotov! Neka vam je ukusno!