Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kokos torta»Kokosov čizkolač sa keksićima Amareti

Kokosov čizkolač sa keksićima Amareti

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kokosov čizkolač sa keksićima Amareti
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
23 min.
Porcije
8
"Upečatljavajuće ukusan kolač od kokosa - pravi se samo za posebne ljude"

Potrebni sastojci

  • amareti - 200 g, keksići
  • kravlji maslac - 100 g
  • krem sir - 400 g
  • kiselo mleko - 120 g, sa ukusom kokosa
  • pavlaka - 300 ml, za mućenje
  • šećer u prahu - 100 g
  • želatin - 8 g
  • za ukras
  • kokosovo brašno - 3 supene kašike
  • čokoladni štapići - mikado
  • bombone - u obliku jajeta
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keksiće od badema u blenderu.

Rastopite kravlji maslac i pomešajte sa mlevenim keksom amareti. Dobro promešajte mrvice.

Obložite pleh 22 cm sa dnom koji se otvara papirom za pečenje.

Sipajte smesu za kolač, poravnajte. Stavite kalup u frižider dok pripremate čizkrem.

Potopite želatin u malo hlade vode da omekša, nakon toga procedite i pomešajte sa nekoliko supenih kašika svežeg mleka.

Ugrejte i mešajte dok se ne rastopi.

Umutite pavlaku sa šećerom u prahu na čvrst sneg. Ako koristite zaslađenu, nije potrebno da stavljate šećer u prahu.

Pomešajte krem sir sa kiselim mlekom, sipajte rastopljeni želatin, postepeno dodajte umućenu pavlaku i sjedinite krem dobro.

Poravnajte, pokrijte pleh parčetom najlona i stavite kolač od kokosa u frižider na 4-5 sati.

Hladan i čvrst čizkolač obilno pospite kokosovim brašnom.

Preko kokosovog čizkolača sa amaretima napravite od štapića gnezdo i stavite nekoliko malih bombona u obliku jajeta.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: