Torta Napoleon sa gotovim lisnatim testom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
645
28/05/2020
"Omiljeni desert na nov i originalan način !"
Priprema35 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 kg
  • Za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 7 komada
  • skrob - 60 g, vanila
  • brašno - 60 g
  • vanila - 4 komada
  • šećer - 2 šolje
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • šećer u prahu
  • Za sirup
  • voda - 1 šolja (200 ml)
  • šećer - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo podelimo na 4 jednaka dela. Izbušimo viljuškom i pečemo na papiru za pečenje.

Svaku ispečenu pločicu podelimo na pola. Ostavljamo da se ohladi. Za to vreme spremamo krem za tortu. Stavljamo mleko na ringlu sa vanilom i polovinom šećera.

Promešamo jaja, skrob i brašno i 2 kašike šećera, ako je potrebno dodajemo mleko. Toplo mleko sipamo u smesu od jaja, promešamo i vraćamo nazad na ringlu dok se krem ne skuva.

Gotov krem ohladimo. Mutimo pavlaku i dodajemo šećer u prahu na kraju. Pomešamo dva krema pažljivo. Od vode i sirupa kuvamo šećerni sirup.

Sklapamo tortu: stavljamo pločicu, četkom blago prelivamo sirupom, krem, pločicu, sirup, krem... i tako dok ne poređamo šest pločica.

Preostalim kremom namažemo tortu Napoleon spolja, a preostale dve pločice namrvimo i oblepimo tortu. Stoji 24 sata na hladnom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar