Način pripreme
Lisnato testo podelimo na 4 jednaka dela. Izbušimo viljuškom i pečemo na papiru za pečenje.
Svaku ispečenu pločicu podelimo na pola. Ostavljamo da se ohladi. Za to vreme spremamo krem za tortu. Stavljamo mleko na ringlu sa vanilom i polovinom šećera.
Promešamo jaja, skrob i brašno i 2 kašike šećera, ako je potrebno dodajemo mleko. Toplo mleko sipamo u smesu od jaja, promešamo i vraćamo nazad na ringlu dok se krem ne skuva.
Gotov krem ohladimo. Mutimo pavlaku i dodajemo šećer u prahu na kraju. Pomešamo dva krema pažljivo. Od vode i sirupa kuvamo šećerni sirup.
Sklapamo tortu: stavljamo pločicu, četkom blago prelivamo sirupom, krem, pločicu, sirup, krem... i tako dok ne poređamo šest pločica.
Preostalim kremom namažemo tortu Napoleon spolja, a preostale dve pločice namrvimo i oblepimo tortu. Stoji 24 sata na hladnom.