Torta Napoleon sa lisnatim testom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8884
3
03/12/2019
"Jedinstvena torta očaravajućeg ukusa - nije neophodno da vam kažemo da će svi ostati oduševljeni "
Priprema35 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno75 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano244
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje (800 - 1000 g)
  • Za krem
  • 1 deo
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 1 šolja
  • 2 deo
  • jaja - 3 komada
  • skrob - 1 pakovanje, vanila
  • slatka pavlaka - 100 ml, tečna
  • brašno - 5 kašika
  • vanila - 1 komad
  • 3 deo
  • maslac - od 125 g
  • šećer - 3 kašike
  • 4 deo
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo od listova lisnatog testa željeni oblik i veličinu parčića i ispečemo na 200 stepeni dok ne postane zlatasto (najbolje na papiru za pečenje). Odsečci se takođe ispeku.

Tako ispečene kore se podele po sredini da se dobiju dve tanje kore.

1. Mleko se stavlja sa šećerom na ringlu da provri.

2. Svi sastojci se mute mikserom u homogenu smesu i dodaju se u provrelo mleko uz neprestano mešanje dok se ne dobije gust krem.

3. Maslac se muti sa šećerom i dodaje se u dobro ohlađen krem. Muti se mikserom.

4. Pavlaka se muti sa vanilom u željenu gustinu i dodaje se u krem. Meša se špatulom.

Tako u željeni poslužavnik počinjemo da ređamo kore sa kremom. Od odsečaka sam napravila petu koru. Cela torta se pokriva preostalim kremom i posipa se namrvljenim odsečcima.

Dobro je da odstoji bar 4-5 sati u frižideru, da se dobro stegne. Budući da je torta Napoleon dosta teška i ispada više manjih parčića.

Prijatno.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar