Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Milibrot»Citrusni uskršnji kolač sa borovnicama

Citrusni uskršnji kolač sa borovnicama

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k444
Citrusni uskršnji kolač sa borovnicama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
28/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Citrusni uskršnji kolač sa borovnicama koji obožavamo i spremamo sa uživanjem"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • masnoća - 150 g (ulje + maslac)
  • kvasac - 1 pakovanje, suv
  • brašno - oko 700 g
  • citrusna esencija - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • šećer od pomorandže - 1 pakovanje, dr Etker
  • sušene borovnice - 1/2 šolja
  • šećer - za posipanje
  • žumanca - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kvasac u malo hladnog mleka sa šećerom i brašnom i ostavite da naraste na toplom.

U odgovarajućoj posudi pomešajte prosejano brašno, jaja, šećer i narasli kvasac.

Zamesite meko testo postepeno dodajući u njega masnoću dok se ne potroši sva količina.

Stavite testo u posudu na toplo oko 1-2 sata, dok ne naraste.

Zamesite ga ponovo dodajući citrusne začine, vanilu i brusnice u porcijama. Podelite testo za uskršnji kolač na tri dela.

Oformite svaki od njih u fitilje. Ispletite pletenicu.

Stavite pleteni uskršnji kolač u pravougaoni kalup, namažite umućenim žumancem i pospite šećerom.

Pecite uskršnji kolač u umerenoj rerni oko sat i recept za uskršnji kolač je napravljen.

Citrusni uskršnji kolač sa borovnicama miriše neverovatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: