Posni kupus

StefaniaStefania
Početnik
81
Posni kupus1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Prava umetnost je da prirpemite ovako ukusan kupus, i to postan"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 glavica srednje veličine
  • paradajz - 400 g
  • voda - oko 1 šolja, ali može biti potrebno još
  • ulje - 6 - 7 supenih kašika
  • so - 1 supena kašika
  • biber - 1/2 kašičcie
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • čubar - 1 kašičica, puna
  • lovorov list - 1 - 2 lista ili nana
* merne jedinice

Način pripreme

Po mom mišljenju kupus je ukusniji kada ima više mansće, ali alo volite smanjite količinu ulja.

Recept je veoma lak, stavite sitno iseckan kupus sa sitno iseckanim paradajzom, dodajte vodu i ulje, začinite i kuvajte dok kupus ne omekša.

AKo stavljate paradajz iz konzerve, stavite jednu malu konzervu, ali smanjite so. Ako vlite da kupus bude ljući ili manje ljući, korigujte količinu bibera.

Posni kupus može i kao glavno jelo, ali i kao prilog.

P.S: Ako želite da bude sa mesom (svinjetinom ili piletinom, prethodno propržite iseckane zalogaje mesa u masnoći dok ne dobije tamnozlatnu boju, posle dodajte preostale sastojke, ali pazite, meso treba da vri u sosu, da ne bi ostalo živo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: