Patišpanj rolat sa tečnom čokoladom

29/05/2020
"Rolat od patišpanja koji se topi u ustima, jedemo ga dok se ne zasitimo "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano84
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada, krupnija
  • kafa - 1 supena kašika, espreso
  • šećer - 100 g
  • brašno - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • tečna čokolada - fineti bela i braon
  • jagode
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mikserta umutimo jaja sa šećerom i kašičicom kafe espresa.

Kad smesa pobeli i šećer se rastopi, dodajemo brašno, pomešano sa praškom za pecivo.

Mešamo smesu za kolač i sipamo u pleh, obložen papirom za pečenje prečnika 32 sa 26 cm.

U ugrejanoj rerni na 180 stepeni pečemo koru, proveravamo čačkalicom za zube, treba da izađe suva, oko 15 minuta i izvadimo na vlažnu krpu, okrećemo.

Skidamo papir i uvijamo u rolat.

Tečna čokolada treba da bude na sobnoj temperaturi, ova je bela i braon - viljuškom mešamo da se pomešaju dve boje.

Namažemo koru od patišpanja sa 150 g tečne čokolade i uvijamo u rolat.

Stavljamo pripremljeni slatki rolat na poslužavnik i stavljamo u frižider na 30 minuta.

Vadimo, posipamo šećerom u prahu i ukrašavamo rolat od patišpanja tečnom čokoladom i kriškama jagoda.

Ukusno i lako za praznik!

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar