Desert od ceđenog mleka sa jagodama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
532
884
30/05/2020
"Lagan i prijatan desert od ceđenog mleka i jagoda - postaće vam omiljen"
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano84
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Veoma lagan, svež i ukusan desert od jagoda.

U posudi se promeša kiselo mleko i tečna stevija.

Kakao keks (onaj sa rupom) se nalomi na male parčiće.

Oprane jagode se iseku na parčiće po dužini, a dva manja se odvoje za dekoraciju.

Na dno dve staklene čaše sipamo namrvljeni keks, odozgo pokrivamo kašikama ceđenog kiseleog mleka, odvajajući jednu izvršitu kašiku za dekoraciju.

Sledi red sa parčićima jagoda.

Odovojeno se mleko sipa u papirne kornete i našprica se podjednako u čaše.

Posipamo mrvicama od kakao keksa i dekorišemo jagodama i listom sveže mente.

Može da se jede odmah, ali bolje je da se ohldai da se upije u parčiće keksa.

Ako nemate steviju možet da koristite i šećer u prahu za ovaj desert od ceđenog mleka sa jagodama.

Letnje, sveže, idealno za vrućinu! Nek vam je ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar