Način pripreme
Veoma lagan, svež i ukusan desert od jagoda.
U posudi se promeša kiselo mleko i tečna stevija.
Kakao keks (onaj sa rupom) se nalomi na male parčiće.
Oprane jagode se iseku na parčiće po dužini, a dva manja se odvoje za dekoraciju.
Na dno dve staklene čaše sipamo namrvljeni keks, odozgo pokrivamo kašikama ceđenog kiseleog mleka, odvajajući jednu izvršitu kašiku za dekoraciju.
Sledi red sa parčićima jagoda.
Odovojeno se mleko sipa u papirne kornete i našprica se podjednako u čaše.
Posipamo mrvicama od kakao keksa i dekorišemo jagodama i listom sveže mente.
Može da se jede odmah, ali bolje je da se ohldai da se upije u parčiće keksa.
Ako nemate steviju možet da koristite i šećer u prahu za ovaj desert od ceđenog mleka sa jagodama.
Letnje, sveže, idealno za vrućinu! Nek vam je ukusno!