Način pripreme
Priprema čokoladnog krema:
Želatin prelivamo vodom i ostavljamo da nabubri.
Sveže mleko zajedno sa šećerom i kakaom ugrevamo dok se šećer ne rastopi. Dodajemo želatin.
Nakon što se smesa ohladi dodajemo kiselu pavlaku. Krem mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu i rasporedimo do pola u odgovarajuće čaše. Stavljamo u frižider.
Priprema krema od jagoda:
Želatin prelivamo vodom i ostavljamo da nabubri.
Pavlaku pomešamo sa svežim mlekom i ugrejemo malo.
Jagode isečemo sitno, posipamo šećerom i kuvamo dok ne omekšaju. Proceidmo i u njih dodajemo želatin.
Smesu od jagoda i mlečnu sjedinimo. Ukusni krem sa jagodama ostavljamo da se ohladi.
Krem od jagoda prelivamo preko čokoladnog krema i čaše ponovo stavljamo u frižider.
Priprema čokoladnog sloja:
Želatin prelivamo vodom i ostavljamo da nabubri.
Mleko, šećer i kakao ugrevamo. Dodajemo želatin. Smesu ostavljamo da se ohladi.
Od nje rasporedimo po 2-3 supene kašike u svkau čašu krema u slojevima.
Krem Fantaze ukrašavamo svežim jagodama.
Neka vam je slatko!