Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem Fantaze sa jagodama

Krem Fantaze sa jagodama

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2673771649
Krem Fantaze sa jagodama
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
01/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Ovaj krem sa jagodama definitivno prisustvuje u našoj fanzatiji"

Potrebni sastojci

  • za čokoladni krem
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer - 100 g
  • kakao - 40 g
  • želatin - 10 g
  • voda - 100 ml, hladna
  • kisela pavlaka - 400 g 20 %
  • za krem od jagoda
  • sveže mleko - 500 ml
  • pavlaka - 250 ml, tečna, slatka
  • želatin - 15 g
  • hladna voda - 100 ml
  • jagode - 250 g
  • šećer - 100 g
  • za čokoladni sloj
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer - 60 g
  • kakao - 2 supene kašike
  • želatin 3 g
  • voda - 30 ml, hladna
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema čokoladnog krema:

Želatin prelivamo vodom i ostavljamo da nabubri.

Sveže mleko zajedno sa šećerom i kakaom ugrevamo dok se šećer ne rastopi. Dodajemo želatin.

Nakon što se smesa ohladi dodajemo kiselu pavlaku. Krem mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu i rasporedimo do pola u odgovarajuće čaše. Stavljamo u frižider.

Priprema krema od jagoda:

Želatin prelivamo vodom i ostavljamo da nabubri.

Pavlaku pomešamo sa svežim mlekom i ugrejemo malo.

Jagode isečemo sitno, posipamo šećerom i kuvamo dok ne omekšaju. Proceidmo i u njih dodajemo želatin.

Smesu od jagoda i mlečnu sjedinimo. Ukusni krem sa jagodama ostavljamo da se ohladi.

Krem od jagoda prelivamo preko čokoladnog krema i čaše ponovo stavljamo u frižider.

Priprema čokoladnog sloja:

Želatin prelivamo vodom i ostavljamo da nabubri.

Mleko, šećer i kakao ugrevamo. Dodajemo želatin. Smesu ostavljamo da se ohladi.

Od nje rasporedimo po 2-3 supene kašike u svkau čašu krema u slojevima.

Krem Fantaze ukrašavamo svežim jagodama.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: