Način pripreme
Recept za brzi roze krem sa jagodama je odgovarajuć kao lagani desert.
Sastojke sipamo u bokal moćnog blendera / nutribulet: domaće spremljeno i proceđeno kroz finu cediljku ovseno mleko - 1 šolja od 300 ml, vanila - 1 kesica, šećer - 6 supenih kašika i 1 jaje.
Uključujemo uređaj i pasiramo/meljemo otprilike 1 minutu. Sipamo smesu u posudu i mešajući metalnom žicom za mućenje dodajemo 3 supene kašike kukuruznog brašna.
Smesu od jaja prebacujemo u šerpu na zagrejanu ringlu. Uz neprestano mešanje kuvamo nekoliko minuta - dok se ne zgusti žuti krem od jaja.
Ponovo ga vraćamo u bokal blendera i dodajemo oprane i iseckane jagode. Pasiramo dok se ne dobije glatka fina konzistencija krema od jagode roze boje.
Poslužujemo nežni krem sa jagodama i jajima ukrašen svežim strukom mente.
Neobično ukusan roze krem sa jagodama i ovsenim mlekom.