Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom i vanilom.
Pomešajte kiselo mleko i sodu i dobro promešajte. Dodajte ih u smesu od jaja sa uljem.
Porsejte brašno i dodajte i njega.
Očistite i isecite jagode na pola na male komade. Odvojite 4-5 jagoda, podelite ih na dva dela.
Isecite čokoladu na kockice.
Pospite isečene jagode sa 1 supenom kašikom skroba i promešajte. Dodajte ih u smesu za kolač sa čokoladom. Pažljivo promešajte spatulom, koliko da se pomešaju sastojci.
Rasporedite smesu u kalupe za mafine na 3/4 od obima. Od ove smese dobijamo 8-10 komada.
Odozgo stavite po 1 jagodu, podeljenu na pola.
Pecite slatke mafine na 170 stepeni sa ventilatorom 30 minuta, proverite čačkalicom za zube.
Nakon što se ispeku, pospite mafine sa jagodom šećerom u prahu.
Brzi, laki i veoma sočni mafini sa čokoladom i jagodama.