Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Bukovača sa belim lukom, maslinovim uljem i soja sosom

Bukovača sa belim lukom, maslinovim uljem i soja sosom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Bukovača sa belim lukom, maslinovim uljem i soja sosom
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Bukovači nema ravne pečurke ako se priprema pravilno. Evo vam jedan neodoljiv recept"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 400 g, bukovača
  • maslinovo ulje - 50 ml ili ulje
  • beli luk - 2 čena, iseckana
  • soja sos - 1 supena kašika
  • luk - 2 struka mladi ili 1 crni sitno iseckan
  • so
  • biber - po ukusu
  • peršun - nekoliko strukova, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite bukovače, ako je potrebno odsecite donji tvrdi deo drške. Isecite na komade i ugrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju.

Stavite pečurke da se dinstaju, a nakon 2 minuta dodajte iseckani luk, beli luk i dodajte soja sos. Ostavite da se dinsta 15 minuta ispod poklopca, s vremena na vreme mešajte.

Dodajte so i biber po ukusu, promešajte i skinite sa vatre. Pospite iseckanim peršunom i servirajte jelo.

Ako imate bukovače pri ruci, probajte i naše druge recepte sa bukovačama, kao što je ova lažna škempe čorba od bukovača ili saznajte kako se priprema bukovača.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: