Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Bukovača sa krompirom i belim lukom u rerni

Bukovača sa krompirom i belim lukom u rerni

Bukovača sa krompirom i belim lukom u rerni
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ako ste vegetarijanac, ne možete zaobići ovaj recept...čak i ako niste"

Potrebni sastojci

  • bukovača - 400 g
  • krompir - 500 g
  • so
  • maslac - 100 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • beli biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i očistite krompir.

naseckajte ga na kocke. Stavite u pleh i dodajte maslac, pospite peršunom i izgnječenim belim lukom. Sipajte 1/2 šolje mlake voda. Pecite u rerni.

Kada krompir počne da stvara koru, stavite bukovače isečene na trakice.

Pecite dok ne bude gotovo (krompir treba da bude mekan, a pečurke da promene boju i da postanu braon).

Izvadite pleh iz rerne, začinite pečeni krompir solju i belim biberom po ukusu.

Pospite peršunovim lišćem.

Bukovača sa krompirom i belim lukom u rerni je veoma ukusno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: