Način pripreme
Ako nemate specijalan začin za giros možete u posudu da stavite malo sledećih začina: alevu papriku, biber, origano, ruzmarin, mirođiju, majčinu dušicu, korijander, bosiljak, piment, lovorov list, beli luk u prahu, so. Prelivaju se uljem.
Svinjski but se iseče na tanke kriške.
Konci se ukrste preko folije. Stavljaju se tri kriške mesa. Mažu se začinima i stavlja se luk, isečen na kriške.
Stavljaju se nove tri kriške mesa, pri čemu se okreću u suprotnom pravcu.
Mažu se ponovo začinima i stavlja se luk. Tako se nastavlja dok se ne potroši meso. Zaveže se dobro kocima i stavlja se u posudu za pečenje.
Marinirano meso se ostavlja na hladnom tokom jedne noći.
Sledećeg dana u posudu za pečenje se sipa šolja vode i stavlja se u hladnu rernu.
Giros se peče 2 sata na 170 stepeni, dok se s vremena na vreme meso preliva sosom koji se stvorio.
Ukusna pečena svinjetina se servira sa arapskim hlepčićem sa krompirom, svežom salatom i obavezno dzadziki sosom.
Prijatno jelo uz ovu pečenu svinjetinu sa giros marinadom!