Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Sočni svinjski zalogaji sa pečurkama i povrćem

Sočni svinjski zalogaji sa pečurkama i povrćem

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Sočni svinjski zalogaji sa pečurkama i povrćem
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
2
"Sočni svinjski zalogaji sa pečurkama i povrćem uz čašu vina, vašeg domaćeg"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • slanina - 150 g
  • pečurke - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • crvene paprike - oko 200 g
  • paradajz - 2 komada
  • peršun - nekoliko strukova
  • maslac - 40 g
  • belu vino - 80 ml
  • beli luk - 1 glavica
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isečemo na male zalogaje.

Luk isečemo na polumesec. Pečurke na kriške. Crvenu papriku na listiće. Paradajz krupnije.

Slaninu sečemo na kockcie.

Stavljamo luk u tiganj bez ulja na umerenu vatru. Pečemo dok ne dobije zlatnobraon boju, nakon toga dodajemo pečurke i polovinu maslaca.

Nakon što pečurke i luk omekšaju, prebacujemo ih na tanjir.

U isti tiganj stavljamo meso i pečemo bez ulje. Meso će početi da pušta vodu. Mešamo periodično da se ne zalepi. Kad voda iz tiganja ispar, vadimo meso i stavljamo isečenu papriku. Pečemo bez ulja oko 10 minuta i skidamo sa vatre.

U istom tiganju na tihoj vatri zapečemo slaninu, takođe bez ulja. Ostavljamo je dok se masnoća ne rastopi, mešamo s vremena na vreme da ne zagori. Nakon toga prebacujemo na tanjir, pokriven ubrusom da se ocedi višak masti.

Uključujemo rernu da se ugreva na 220 stepeni.

U pleh prvo stavljamo meso. Glavicu belog luka isečemo na pola i stavljamo između mesa. Preko rasporedimo luk sa pečurkama, posle paradajz i preko stavljamo pečenu papriku.

Začinimo solju i biberom. Rasporedimo preostali maslac i sipamo vino.

Pokrivamo pleh sa svinjskim zalogajima alu folijom i stavljamo u ugrejanu rernu.

Pečemo a la svinjski kebap oko 30-40 minuta, nakon toga skidamo foliju i pečemo oko 15 minuta.

Posipamo sitno iseckanim peršunom i komadima pečene slanine.

Serviramo sočne svinjske zalogaje sa pečurkama i povrćem dok su još topli uz čašu belog vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: