Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Integralni kolač sa orašastim plodovima

Integralni kolač sa orašastim plodovima

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Integralni kolač sa orašastim plodovima
Fotografije: Iliana Parvanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Gledamo ovaj kolač sa orašastim plodovima i zamišljamo kako nestaje iz tanjira"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 veliko
  • soda - 1 kašičica, ravna
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • vanila - 1 kesica
  • smeđi šećer - 1 šolja, kristal
  • šarlan - 10 kapika (suncokretovo ulje)
  • integralno brašno - oko 2 šolje
  • orasi - 1/3 šolje
  • semenke bundeve - 1 kašika
  • semenke suncokreta - 1 kašika
  • tečni med - za mazanje
  • orašasti plodovi i semenke - za posipanje Ilešnici i dr.)
* merne jedinice

Način pripreme

Šolja je od 250 ml.

Žičanom poslastičarskom mutilicom mutimo jaje u dubokoj posudi. SIpamo sodu u kiselo mleko da se aktivira i dodajemo ih u jaje.

Nakon toga red je na braon kristal šećer, vanilu i šarlan (nerafinisano suncokretovo ulje).

Uz neprestano mešanje žičanom mutilicom sipamo oko 2 šolje integralnog brašna. Po želji jendu od šolja možemo da zamenimo finim kukuruznim brašnom, ali tako će integralni kolač biti malo trošan.

U gustu smesu dodajemo koštunjavo voće i semenke (po izboru) i promešamo, da se rasporedi ravnomerno. Mažemo šarlanom malu okruglu posudu za pečenje i posipamo sa malo brašna po dnu.

Raspoređujemo smesu i pečemo kolač na 180 stepeni oko 25-30 minuta - dok čačkalica ne bude suva.

Nakon što je gotov i malo se prohladi, mažemo tečnim medom od maslačka (ili pčelinjim tečnim medom) i posipamo svakakvim semenkama i koštunjavim voćem po želji (a možete prvo da isečete na parčiće i onda svako parče pre serviranja da namažete medom i pospete).

Serviramo kolač kao parčiće torte.

Vadzušast integralni kolač sa orašastim plodovima - za jednu sjajnu popodnevnu užinu.

Čudesno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: