Način pripreme
Spanać se pasira sa uljem dok se ne dobije homogena smesa, koja se dodaje u već umućena jaja i šećer.
Nakon toga dodajemo po malo prosejanog brašna zajedno sa vanilom i praškom za pecivo.
Podelimo smesu na tri jednaka dela (za tri kora) ili pečemo jednu celu koru od spanaća za tortu i nakon što se ohladi isečemo je na dva ili tri dela.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni i sa ventilatorom na 160 stepeni dok ne bude gotovo.
Krem spremamo tako što mutimo pavlaku u sneg i dodajemo 3-4 kapi ruma i kokosovog brašna (može i druga esencija).
Napojimo svaku ohlađenu koru hladnim mlekom, u koje smo dodali 5-6 kapi ruma (ne treba da se prelivaju previše, jer su kore blago vlažne).
Između kora naše torte od pavlake stavljamo krem i parčiće jagoda i banane. Ako želite možete da isečete blago krajeve kora i da ih provučete korz blender ili rende i sa mrvicama da ukrasite ukusnu tortu od spanaća.
Ja sam koristila mrvice i jagode.
Nek vam je slatko uz ovu iznenađujuće ukusnu tortu od spanaća!