Način pripreme
Prvo pripremite kore sa kakaom, umutite jaja dobro i šećer i u njih dodajte ulje i mlaku vodu.
Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, dobro promešajte spatulom.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni.
Za kore od spanaća umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte ulje i pire od spanaća i promešajte.
Dodajte brašno i prašak za pecivo, ponovo promešajte spatulom. Pecite na isti način kao i kakao kore.
Krem pripremite tako što sipate oko 900 ml svežeg mleka u odgovarajuću šerpu. Dodajte maslac i ostavite da provri.
Umutite jaja mikserom zajedno sa šečerom, preostalim mlekom, brašnom i vanilom dok ne dobijete homogenu smesu.
Kad mleko provri, dodajte smesu od jaja uz neprestano mešanje i ostavite da se kuva 5 minuta.
Kore prelijte svežim mlekom i zalepite kremom našu čokoladnu tortu.
Na kraju ukrasite našu ukusnu tortu sa korama od spanaća i kakaa po želji.