Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Zapečene tikvice sa mlevenim mesom i paradajzom

Zapečene tikvice sa mlevenim mesom i paradajzom

ZoriZori
Guru
7292375k218
Zapečene tikvice sa mlevenim mesom i paradajzom
Fotografije: Zori
1 / 4
23/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Tople ili hladne - svakako su ukusne i toliko lagane za spremanje"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g
  • tikvice - 2 komada
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • oljušten paradajz - 300 g, iz konzerve, oljušten
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • ulje - 4 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu i iseku na pola po dužini. Pomoću kašike pažljivo se izdubi sredina da se dobiju čamci.

Crni luk i čenovi belog luka se oljušte i iseku na sitno. Šargarepa i paprika se očiste i iseku na sitno. Paradajz se takođe usitni.

U tiganj se sipa ulje i stavlja se mleveno meso. Prži se dok se ne pertvori u mrvice. U njega se postepeno dodaje luk, paprika, šargarepa i na kraju - ustinjen oljušten paradajz iz konzerve i beli luk. Ostavlja se nekoliko minuta da se krčka na ringli, posipa se začinima po ukusu i sklanja se sa vatre.

Tikvice se poređaju u blago namazanu posudu za pečenje. Pomoću kašike se pune smesom. Ako vam ostane smesa, sipajte je sa strane oko tikvica.

Posuda se stavlja u unapred zagrejanu rernu na 180-200 stepeni i peče se na srednjoj rešetki dok ne bude gotovo - oko 20-25 minuta.

Punjene tikvice mogu da se serviraju kako vruće tako i hladne - prema vašim preferencijama. U oba slučaja su mnogo ukusne!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: