Način pripreme
Tikvice se operu i iseku na pola po dužini. Pomoću kašike pažljivo se izdubi sredina da se dobiju čamci.
Crni luk i čenovi belog luka se oljušte i iseku na sitno. Šargarepa i paprika se očiste i iseku na sitno. Paradajz se takođe usitni.
U tiganj se sipa ulje i stavlja se mleveno meso. Prži se dok se ne pertvori u mrvice. U njega se postepeno dodaje luk, paprika, šargarepa i na kraju - ustinjen oljušten paradajz iz konzerve i beli luk. Ostavlja se nekoliko minuta da se krčka na ringli, posipa se začinima po ukusu i sklanja se sa vatre.
Tikvice se poređaju u blago namazanu posudu za pečenje. Pomoću kašike se pune smesom. Ako vam ostane smesa, sipajte je sa strane oko tikvica.
Posuda se stavlja u unapred zagrejanu rernu na 180-200 stepeni i peče se na srednjoj rešetki dok ne bude gotovo - oko 20-25 minuta.
Punjene tikvice mogu da se serviraju kako vruće tako i hladne - prema vašim preferencijama. U oba slučaja su mnogo ukusne!
Prijatno!