Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pržene tikvice»Pohovane sendvič tikvice sa mlevenim mesom

Pohovane sendvič tikvice sa mlevenim mesom

Pohovane sendvič tikvice sa mlevenim mesom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Odličan predlog za večeru samo sa malo tikvica i mlevenog mesa Pripremaju se za tili čas i savršeno su meze uz ohlađeno piće"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • mleveno meso - 100 g
  • kumin
  • čubar
  • jaja - 1 malo
  • ulje - za prženje
  • brašno - 200 g, za uvaljati
  • smesa za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - izrendan, 30 g
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Božanstvene pohovane tikvice za meze.

Oprana tikvica se seče na kolutove debljine otprilike 0.8-1 cm.

Nožem se pravi razrez po sredini, ali ne do kraja da se dobije kao džep.

Umesi se mleveno meso sa začinima i jajetom. Stavi se mala loptica mlevenog mesa između dve polovine i pritisne se.

Kada su svi sendviči od tikvica gotovi, umaču se u brašno i ređaju se u tepsiju.

Zagreva se ulje u tiganju, umače se svaki kolutić u smesu od jaja i prži se na umerenoj vatri dok ne porumeni.

Izvadi se na salveticu da upije masnoću od prženih tikvica.

Pohovane sendvič tikvice sa mlevenim mesom su veoma ukusne i jednostavne za pripremu!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: