Način pripreme
Tikvice lepo operemo tekućom vodom. Ne ljuštimo ih, isečemo na panjiće dužine oko 5 cm (tri prsta). Uz pomoć noža ili kašike izvadimo unutrašnjost, patimo da ne probijemo dno.
Izvađenu unutrašnjost tikvica sitno iseckamo i sačuvamo za nadev. Panjiće od tikvica unutra posipamo solju i okrećemo na ubrus.
Kinou sipamo u sito i lepo operemo tekućom vodom, hladnom. Zajedno sa sitom prebacujemo u šerpu sa hladnom vodom i ostavljamo da se natopi dok prirpemamo nadev za punjene tikvice.
Sušene pečurke vilin prsten prebacujemo i prelivamo toplom vodom. Ostavljamo sa strane.
U tiganju sa uljem propržimo mleveno meso, drobimo drvenom kašikom da dobijemo mrve. Kad počne da beli, u tiganj prebacujemo iseckan beli luk i luk. Mešamo i nakon toga dodajemo iseckanu zelenu papriku, unutrašnjost tikvice i pečurke, oceđene od vode (cele, pošto je vilin prsten sitan).
Poslednje dodajemo kinou, opranu vodom, lepo oceđenu. Pržimo kratko i dodajemo šolje za kafu vode, u kojoj su bile potopljene pečurke. Posolimo, pospemo biberom i iseckanim peršunom i nakon nekoliko minuta skidamo sa vatre.
Uz pomoć kašike punimo tikvice sa vrhom, prebacujemo u namazan pleh i pečemo 15-20 minuta na srednjoj rešetki u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Prijatno!