Način pripreme
Pomešajte suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, so, promešajte ih i prosejte ih zajedno.
Umutite belanca sa šećerom u vazdušast tvrd sneg (pri okretanju posude, nek se ne izliva smesa, već nek ostane unutra).
Istopite maslac na pari i ostavite ga da se ohladi. Dodajte ga u suve sastojke. Sipajte i sveže mleko.
Dodajte belanca umućena u sneg i esenciju vanile i mešajte špatulom samo u jednom pravcu dok se sve ne pomeša donro i ne dobije se ujednačena smesa za kolač.
Rasporedite smesu u kalupe za mefine (prethodno postavljene korpicama za mafine) i napunite ih do tri četvrtine. Po želji pospite raskošne bele mafine čokoladnim mrvicama.
Pecite ekonomičan kolač na 170 stepeni sa uključenom ventilacijom ili na 180 stepeni bez nje. Rerna treba da je prethodno zagrejana.
Vreme za pečenje belih mafina je oko 25 minuta.
Komentari