Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Domaće štrudlice

Domaće štrudlice

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Domaće štrudlice
Fotografije: Veca
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Odlična vest za pasionirane ljubitelje štruslica - uz ovaj recept više ih nikada neće kupovati!"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 300 g
  • margarin - 150 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kisela pavlaka - 100 g
  • Za nadev
  • džem - po potrebi
  • Za valjanje pečenih štrudlica
  • šećer u prahu - po potrebi
  • vanilin šećer - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema testa: U dublju posudu usuti brašno, dodati omekšali margarin sobne temperature, umešati prašak za pecivo, kiselu pavlaku i zamesiti testo.

Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i razviti oklagijom u oblik pravougaonika.

Iseći na 3 trake i na svaku traku po dužini staviti džem. Spojiti krajeve blago pritiskajući kako bi se testo zalepilo.

Okrenuti na drugu stranu i iseći na štrudlice željene dužine.

Poređati ih u pleh obložen pek-papirom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15 minuta, voditi računa da ne gore, da sačuvaju lepu, bledu boju.

Gotove domaće štrudlice izvaditi iz rerne i, tako vrele, ih uvaljati u mešavinu šećera u prahu i vaniliog šećera, pa poslužiti.

Ukusnije su i mekše kada odstoje jedan dan.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: