Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica od integralnog testa

Pica od integralnog testa

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
21254671
Pica od integralnog testa1 / 2
04/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Mnogo ukusna pica koja je osim toga i zdrava - jedan od malih poklona života!"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • integralno brašno - 4 šolje
  • kvasac - 1 suvi
  • voda - 1 i 1/2 šolja
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so - prstohvat
  • šećer - prstohvat
  • za nadev
  • paradajz pire - 2 kašika
  • paradajz - 1 komad
  • paprika - 5 komada, čorbadžijska, iz tegle
  • luk - mala glavica, crveni
  • bosiljak - suvi
  • kobasica - salama
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toploj vodi sa prstohvatom šećera. Prosejte dva puta brašno i u udubljenje u sredinu dodajte so i maslinovo ulje. Lagano dodajte narasli kvasac i zamesite glatko testo. Pokrijte ga i ostavite da odstoji 40-50 minuta na toplom mestu.

Gotovo testo se razvija u koru. Odozgo se maže paradajz pireom, raspoređuju se tanke kriške salame i garnira se sa krugovima luka, paradajza, nekoliko paprika i drugim povrćem po izboru.

Posipa se tankim mlazom maslinovog ulja, solju i bosiljkom i peče se u umerenoj rerni dok ne uhvati prijatnu preplanulost. Ako želite, pred kraj pečenja pospite sa 100 g narendanog kačkavalja i zapecite dok se ne istopi. Po želji možete da spremite ovu picu potpuno vegetarijansku - bez kobasice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: