Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kokos torta»Torta rafaelo sa bademima

Torta rafaelo sa bademima

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Torta rafaelo sa bademima
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Voljena Rafaelo torta, prirpemljena sa bademima i mnogo želje"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 180 g
  • brašno 160 g
  • za krem
  • kondenzovano mleko - 397 g (1 konzerva)
  • kravlji maslac - 250 g
  • kokosovo brašno - 120 g
  • bademi - 100 g (sirovi, oljušteni i samleveni)
  • bela čokolada - 100 g
  • za sirup
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer - 2 - 3 supene kašike
  • kokosovo brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja odvajamo na žumanca i belanca. Belanca umutimo sa polovinom šećera na sneg. Žumanca umutimo sa preostalim šećerom dok ne pobele. Pomešamo belanca sa žumancima i pažljivo umutimo.

Podelimo smesu na 3 jednaka dela.

Svaki deo rasporedimo u kalup prečnika 26 cm.

Kore za tortu pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta.

Za krem od kokosa kondenzovano mleko pomešamo sa kravljim mekanim maslacem i mutimo dok ne postane homogen. Dodajemo kokosovo brašno, mlevene bademe i rendanu čokoladu. Krem promešamo i stavljamo u friždier da se ohladi.

Na poslužavnik stavljamo jednu koru. Prelivamo zaslađenim svežim mlekom. Namažemo sa 1/3 krema, nakon toga kora, prelivamo, krem, kora, prelivamo i na kraju tortu sa kokosom namažemo celu kremom.

Tortu rafaelo sa bademima ukrašavamo kokosovim brašnom i Rafaelo kuglama.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: