Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Jagnjeća glavica u maslacu

Jagnjeća glavica u maslacu

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Jagnjeća glavica u maslacu
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
3
"Prijatno uz jagnjeću glavicu u maslacu"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće glavice - 3 komada
  • so
  • biber
  • pivo - 100 ml
  • maslac - 1 kašika
  • belo luk
  • sirće
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće glavice se dobro operu. Najukusnije su kada spaljene na taj način da koža ostaje i daje jednu neverovatnu aromu dimljenog i prženog ovom tradicionalnom mezetluku.

Stavljaju se u ekspres lonac, prelivaju se vodom i začinjavaju solju i zrnima bibera. Kuvaju se oko 60-70 minuta.

Glavice se izvade iz šerpe i ohlade se.

Odvoje se od kostiju, pri čemu se jezik oljušti.

Meso odvojeno od kostiju se stavlja u posudu za pečenje, preliva se pivom, posipa se mlevenim biberom i stavlja se maslac.

Zapeče se u prethodno zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Posipa se sitno isečenim peršunom i servira se toplo.

Jagnjeća glavica u maslacu se servira sa istucanim belim lukom i sirćetom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: