Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Gusta jagnjeća čorba sa maslacem

Gusta jagnjeća čorba sa maslacem

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Šegrt
3711130
Gusta jagnjeća čorba sa maslacem
Fotografije: Adriyana - Adi
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"S koje god strane da pogledate, ovo je pravi primer jagnjeće kaše, koja je pri tom mnogo ukusna"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 250 g
  • maslac - 50 g
  • praziluk - 1/2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 4 kašike
  • rezanca - 1 šaka
  • so
  • biber
  • limuntus
  • selen
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo iznutrice. Odvajamo bujon, zapržimo ih sa maslacem i prazilukom, solimo, dodajemo bujon i vodu, da ukupno bude 3 litra tečnosti.

Kada provri, stavljamo rezanca.

Pripremamo umućena jaja sa mlekom i brašnom. Sipamo u čorbu uz neprestano mešanje.

Dodajemo biber i limunsku kiselinu po ukusu - posipamo selenom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: