Način pripreme
Promešajte zajedno brašno, šećer, so, suvo mleko, suvi kvasac i vanilu. Dolijte toplu vodu i umućeno jaje.
Ostavite poklopac da se smesa aktivira 15 minuta. Nakon toga dodajte maslac u promešajte veoma dobro.
Dodajuću brašno, zamesite glatko i nelepljivo testo. Gotovo testo ostavite na sobnoj temperaturi da naraste oko 45 minuta.
Nakon toga ga razvijte na namazanoj površini u koru debljine 1 cm.
Pomoću čaše isecite krofne, napravite im i malu okruglu rupicu u sredini. Ostavite ih da narastu još 15 minuta.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju na slaboj ringli i ubacite krofne da se isprže sa obe strane.
Gotove krofne ocedite na kuhinjskom ubrusu i nakon toga ih pokrijte glazurom po vašoj želji ili šećerom u prahu.
Po želji ih napunite pomoću šprica slatkom ili tečnom čokoladom.
Komentari