Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Domaće prlenke sa nadevom

Domaće prlenke sa nadevom

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Domaće prlenke sa nadevom
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ispostavlja se da su ove prlenke neverovatno ukusne. A kako neodoljivo mirišu... Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 550 g
  • kiselo mleko - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • soda - 1 kašičica
  • kravlji maslac - za mazanje (po želji)
  • Za nadev
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
  • belanca - 1 komad
  • kravlji maslac - za mazanje (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte kiselo mleko u duboku posudu.

Dodajte jaja, odvojite belance od jednog jajeta.

Dodajte so i šećer.

Postepeno, nekoliko puta, dodajte brašno zajedno sa sodom.

Umesite meko i nelepljivo testo.

Pokrijte testo i ostavite da odstoji 10 minuta.

Za to vreme napravite fil.

Narendajte sir i kačkavalj. Pomešajte ih i dodajte belance koje ste odvojili od jednog jajeta. Dobro promešati.

Testo podelite na 8 delova i oblikujte ga u loptice.

Svaku lopticu razvijte oklagijom ili rukama u krug debljine 2 mm

U jednu polovinu kruga stavite 1 kašiku fila i preklopite da napravite polumesec.

Rubove peciva za doručak prethodno premažite vodom kako bi se lakše slepile.

Prlenke pecite na šporetu u tiganju na srednjoj vatri bez masnoće.

Gotove i još tople prlenke premažite kravljim maslacem.

Ove prlenke su neverovatno ukusne.

A kako neodoljivo mirišu domaće prlenke sa nadevom...

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: