Način pripreme
Sipajte kiselo mleko u duboku posudu.
Dodajte jaja, odvojite belance od jednog jajeta.
Dodajte so i šećer.
Postepeno, nekoliko puta, dodajte brašno zajedno sa sodom.
Umesite meko i nelepljivo testo.
Pokrijte testo i ostavite da odstoji 10 minuta.
Za to vreme napravite fil.
Narendajte sir i kačkavalj. Pomešajte ih i dodajte belance koje ste odvojili od jednog jajeta. Dobro promešati.
Testo podelite na 8 delova i oblikujte ga u loptice.
Svaku lopticu razvijte oklagijom ili rukama u krug debljine 2 mm
U jednu polovinu kruga stavite 1 kašiku fila i preklopite da napravite polumesec.
Rubove peciva za doručak prethodno premažite vodom kako bi se lakše slepile.
Prlenke pecite na šporetu u tiganju na srednjoj vatri bez masnoće.
Gotove i još tople prlenke premažite kravljim maslacem.
Ove prlenke su neverovatno ukusne.
A kako neodoljivo mirišu domaće prlenke sa nadevom...
Prijatno!