Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Tikvice u Rerni»Punjene tikvice na turski način

Punjene tikvice na turski način

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k121
Punjene tikvice na turski način
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
15/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Punjene tikvice na turski način - recept za dušu"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 6 komada, tamne
  • paradajz - 2 komada
  • kačkavalj - 4 kriške, tvrd
  • beli luk - 4 čena
  • majonez - 6 kašika
  • peršun - 1/2 vezice
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu veoma dobro. Iseku se na polovine. Unutrašnjost se izdubi.

Paradajz se opere veoma dobro. Iseče se na kriške. U čamce od tikvica se poređaju kriške paradajza. Odozgo se stavlja kačkavalj. To se ponavlja još jednom.

Posipaju se solju i biberom. Posipaju se sitno isečenim peršunom.

Jednostavne punjene tikvice se peku 20 minuta na 150 stepeni. Beli luk se istuca u penu i promeša se sa majonezom.

Punjene tikvice na turski način se serviraju namazane pripremlenim domaćim majonezom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: