Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Tikvice u Rerni»Punjene tikvice na italijanski način

Punjene tikvice na italijanski način

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Punjene tikvice na italijanski način
Fotografije: Ivelina
1 / 3
22/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
2
"Ako vam predlože punjene tikvice, klimajte glavom - mnogo su ukusne"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • beli luk - 3 čena
  • slanina - 80 g, sveža ili dimljena
  • braon pečurke - 50 - 60 g (4 - 5 komada)
  • bosiljak
  • parmezan - 3 supene kašike
  • maslinovo ulje
  • luk - 1 komad (mala glavica)
* merne jedinice

Način pripreme

U Italiji postoji mnogo varijanti pripreme punjenih tikvica. Podelićemo sa vama jedan ukusan recept za punjene tikvice na italijanski način.

Prvo operite tikvice, osušite i isecite na komade oko 8 cm debljine, izvadite kašikom svako odsečeno parče, nemojte ići do dna, marinirajte sa čenovima belog luka i solju, ostavite sa strane da upiju mirise.

Pripremite nadev za tikvice, prvo isecite slaninu sitno, luk, pečurke.

Sipajte maslinovo ulje u tiganj, stavite slaninu da porumeni, nakon toga dodajte luk i pečurke, promešajte i dinstajte dva minuta, dodajte paradajz, sitno iseckan sa izvađenom unutrašnjošću tikvica,

Ostavite smesu da se dinsta dok tečnost od tikvica ne ispari, na kraju promešajte smesu sa parmezanom.

Napunite tikvice gotovom smesom i stavite u ugrejanu rernu na 220 stepeni 60 minuta.

Kad budu gotove, pospite ih bosiljkom, i ako neko želi sa još parmezana. Ukusne su, pripremite ih!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: