Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus»Nežan mus od vanile

Nežan mus od vanile

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11220392
Nežan mus od vanile
Fotografije: Veronika Mihailova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
"Iskustvo koje ćete dugo pamtiti - nežan mus od vanile"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • esencija vanile - 2 kašičice
  • šećer - 70 g
  • žumanca - 3 komada
  • želatin - 10 g
  • slatka pavlaka - 200 ml, tečna
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prvi korak u spremanju vazdušastog musa od vanile je da rastvorite želatin u hladnoj vodu, dok ne nabubri.

2. Za to vreme uzmete jednu posudu. U nju izdvojite belanca od žumanaca. Žumanca sipate u posudu, dodate šećer i pomoću miksera ih umutite dobro dok ne pobele.

3. Uzmete malu šerpu, sipate u nju mleko i stavite je na ringlu na srednju temperaturu. Nakon toga dodajete uz neprestano mešanje smesu od žumanaca. Mešajte dok se ne zgusne.

4. Sklonite sa ringle, dodajete želatin i esenciju vanile i ponovo promešajte.

5. Umutite pavlaku mikserom. Nakon toga je dodajte u već prohlađen krem od vanile i pomoću poslastičarske špatule mešajte samo u jednom pravcu.

6. Sipajte nežan mus od vanile u odgovarajuće čaše i stavite u frižider na 1 sat, pre nego što ga servirate.

7. Možete da ga aranžirate svežim listovima mente, malo čokoladnog sirupa ili svežim voćem (ja sam stavila kriške nektarine i malo smeđeg šećera).

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: