Način pripreme
Prvo u šerpu na ringli stavite 4 šolje šećera, 3 šolje vode i 1/2 kašike soka od limuna. Uključite ringlu na srednju temperaturu.
Mešajte sirup, dok se ne istopi šećer.
Za to vreme, dok se kuva sirup, u maloj šoljici promešajte skrob sa malo vode i mešajte da dobijete kašu bez grudvica, a kada to postignete, dodajte skrob u sirup uz neprestano mešanje.
Smanjujte postepeno temperaturu ringle - prvo na 1, a zatim na 2. Proveravajte da li je gotovo uz pomoć kašike.
Kada je gotovo, skinite šerpu sa ringle, dodajte boju za kolače i ružinu vodu i promešajte.
Odgovarajući pleh navlažite i premažite uljem, pa sipajte smesu za domaći ratluk u njega.
Kada sipate smesu, obilno je prekrijte šećerom u prahu.
Ostavite domaći ratluk u frižider na otprilike 7-8 sati.
Izvadite ratluk iz frižidera, okrenite ga na radnu površinu i obilno ga pospite skrobom.
Na kraju, isecite ratluk od ruže na kockice i uvaljajte ih u skrob.
I to je to. Imate ukusan domaći ratluk Ružu.