Način pripreme
Maslac i maslinovo ulje stavite u veliku šerpu, koju treba da zagrejete na srednju temperaturu. Stavite i nekoliko zrna kukuruza i čim počnu da pucaju, stavite preostali kukuruz.
Šerpu treba da prodrmate s vremena na vreme. Kada se pucanje kokica uspori i čujete ga sve ređe, znači da je vreme da odstranite šerpu sa vatre.
Pre nego što počnete da pripremate sos od karamele, uključite rernu na 100 stepeni. Ugrejte maslac u tiganju sa dnom koje se ne lepi, pa dodajte zaslađivače.
Ostavite smesu na slaboj vatri, dok ne dobijete boju karamele. Sklonite sa vatre i dodajte sodu, so i vanilu.
Sve dobro promešajte i sipajte preko kokica, koje treba da budu u plehu, obloženom papirom za pečenje.
Promešajte kokice. Na najbrži mogući način ih ubacite u rernu, pa ih tamo pecite oko 40 minuta.