Način pripreme
Sve namirnice treba da budu na sobnoj temperaturi.
Umutite jaja mikserom, doajte šećer i mutite dok smesa ne pobeli.
Prosejte brašno, dodajte mu prašak za pecivo i promešajte. Dodajte po malo u smesu sa jajima i mutite mikserom na manjoj brzini.
Uključite rernu da se zagreja na 200 stepeni.
Premažite kalup sa zidovima koji se odvajaju sa malo ulja ili maslaca i pospite brašnom. Sipajte smesu u kalup i stavite ga u rernu da se sipeče koh.
Nakon što je koh pečen, ostavite ga da se ohladi.
Sipajte vodu u manju šerpu i ugrejte je do ključanja. Dodajte šećer i promešajte sirup. Kada se šećer potpuno istopi skinite šerpu sa vatre.
Stavite koh na odgovarajući tanjir i prelijte ga sirupom pažljivo svuda.
Ostavite da upije sirup oko sat vremena.
Umutite slatku pavlaku i stavite je preko koha. Ukrasite po vašoj želji, možete da iskoristite trešnje.
Tortu ostavite u frižider na nekoliko sati.
Prijatno! Torta Koh je gotova.