Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa kiseljakom

Pita sa kiseljakom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Pita sa kiseljakom
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
"Sočna, sveža i najvažnije - sa kiseljakom. Đakonija da joj nema ravne"

Potrebni sastojci

  • kore - ručno razvijene kore za pitu ili fine
  • kiseljak - 350 g
  • mladi luk - 150 - 200 g
  • sir - 250 g, namrvljen
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • soda - 1/4 kašičice
  • maslac - 100 g, istopljen
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite kiseljak i mladi luk, iseckajte ga i izgnječite ga sa malo soli.

Začinite ih biberom, namrvljenim sirom, umućenim jajima, svežim mlekom sa sodom i sa 100 g istopljenog maslaca.

Ako je nadev mnogo gust, razredie ga sa malo svežeg mleka, a ako je redak dodajte malo brašna ili prezli.

Uzimajte po jednu ručno razvijenu koru ili po dve fine i presavijte na pola. U sredinu stavljajte nadev po dužini i uvijajte u rolat.

Uvijte prvu koru u puža i oko nje poređajte preostale kore. Odozgo prelijte istopljenim maslacem ravnomerno i stavite da se peče u umerenoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: